maandag, juli 22, 2024
TuinWonen

Houten tuinmeubels onderhouden doe je zo

Houten tuinmeubels onderhouden doe je zo

Houten tuinmeubels zijn erg populair. Dat is geen wonder, want ze stralen charme uit en maken de tuin gezellig. Maar om er zolang mogelijk van te kunnen genieten is een goed onderhoud essentieel. In deze blog kom je te weten hoe jij je houten tuinmeubels het best verzorgt!

Zo onderhoud je je houten meubels

Heb je net een houten 4 persoons tuinset gekocht? Dan is het belangrijk om te weten hoe je het onderhoudt. Want als je je houten meubels verwaarloost, krijgen ze na verloop van tijd een lelijke grijze kleur. En dat wil je natuurlijk niet hebben. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om houten tuinmeubels te onderhouden. Dit is het stappenplan:

Stap 1: Maak je meubels schoon met een zachte borstel en een tuinmeubelreiniger. Spoel ze vervolgens na met water.

Stap 2: Wrijf je meubels in met een dikke laag tuinmeubelolie.

Stap 3: Laat de olie een kwartiertje inwerken en wrijf de meubels na met een droge doek.

Stappenplan voor verweerde tuinmeubels

Heb jij je houten tuinmeubels al een tijdje? Dan kan het zijn dat ze verweerd zijn. In dat geval hoef jij ze gelukkig nog niet bij het grofvuil te zetten, want met onderstaand stappenplan blaas je ze nieuw leven in!

Stap 1: Maak de meubels grondig schoon met een schuurborstel en houtreiniger.

Stap 2: Heb je de houtreiniger 10 minuten laten inwerken? Schrob je meubels dan nogmaals met een harde borstel en spoel ze nadien grondig na met water.

Stap 3: Laat je tuinmeubels 24 uur drogen. Als je tevreden bent met het resultaat, mag je ze inwrijven met tuinmeubelolie. Niet tevreden? Zet dan de grove middelen in: gebruik een schuurmachine.

Hoe verwijder je hardnekkige vlekken uit hout?

Zijn je tuinmeubels nog niet verweerd, maar hebben ze kleine vlekjes? Dan kan je deze wegpoetsen met een stukje schuurpapier. In het geval van grote vlekken en verkleuringen kan je een schuurmachine gebruiken.

Na het schuren dien je de meubels wel altijd met een vochtig doekje schoon te maken en vervolgens te behandelen met olie. Als je dit niet doet, blijven ze er ruw uitzien.

Houten tuinmeubels onderhouden is kinderspel

Sommige mensen durven geen houten tuinmeubels kopen, omdat ze denken dat ze te veel onderhoud vergen. Het klopt natuurlijk dat ze twee keer per jaar verzorgd dienen te worden. Maar eigenlijk is het onderhoud erg simpel.

Het volstaat namelijk om de meubels op te schuren met een zachte of harde borstel (afhankelijk van de staat) en ze nadien in te smeren met meubelolie. Laat het onderhoud je dus niet weerhouden om prachtige houten tuinmeubels te kopen!

Leave a Response