dinsdag, september 21, 2021
InterieurWonen

Creëer thuis uw eigen fitnessruimte 

Creëer thuis uw eigen fitnessruimte

Gezond zijn en fit blijven doet u door dagelijks gezond te eten en tenminste 30 minuten per dag te bewegen. Tenminste, dat wordt geadviseerd door diëtisten en overige gezondheidswerkers. Hun beoordeling van gezond zijn en gezond leven blijft gebaseerd op het dagelijks trainen. Echter, geregeld naar de sportschool gaan lukt niet altijd, vooral nu niet met de Covid pandemie, die de wereld in de ban houdt en de lockdown een dagelijks vereiste trend schijnt te worden. Hoe blijft u dan trainen en bewegen? Van elke dag een dansje maken in de keuken wordt men naderhand toch wel beu en zakt men liever op de bank om naar favoriete series te kijken. Hoe blijft u nu gemotiveerd trainen in uw eigen omgeving?  Een optie is het creëren van uw eigen fitnessruimte thuis. Dat lijkt simpeler dan men denkt, maar niet onmogelijk. U dient rekening te houden met de ventilatie, inrichting en het fitnessapparatuur. Het aangeboden videomateriaal online helpt u verder op weg met uw trainingsschema. Ook dankzij de trainingsprogramma’s kunt u thuis trainen, alsof u wordt begeleid door een echte personal trainer.

Uw inrichting

Een goede work-out thuis vergt niet veel ruimte. Met een fitnessmatje en wat gewichten kunt u al aan de slag. Voor de inrichting van een indoor-fitnessruimte is van belang om een ruimte te kiezen, die goed geventileerd kan worden en goed verlicht is. Schaf rubberen geluidsdempende matten aan voor op de vloer, zodat de buren geen geluids last ondervinden van het fitnessapparatuur tijdens het trainen. Een grote spiegel in de fitnessruimte thuis is vereist om zicht te hebben of u tijdens het trainen de juiste houdingen aanneemt. U voorkomt hierdoor blessures. Aan te raden is om zoveel mogelijk alle apparaten tegen de muur te plaatsen voor een optimaal ruimtegebruik. Een kleine kast met wat gewichten, handdoeken en andere kleine sportattributen, een muziekinstallatie voor de motivatie werken altijd goed. Motiverende teksten of inspirerende foto’s aan de muur, waar u tijdens het sporten naar kan kijken, maken het geheel compleet.

Koop ondersteunend fitnessapparatuur

Het begint natuurlijk met het zoeken naar de juiste fitnessapparatuur. 2e-hands fitnessapparatuur is een goede oplossing als uw budget het niet toelaat om nieuwe aan te schaffen. Via online shops vindt u aanbiedingen voor thuis fitnessapparatuur. Voordat u een fitnesstoestel koopt, is het raadzaam bepaalde kenmerken qua functionaliteit, veiligheid en doelmatigheid te controleren. De investering is rendabel als de fitnessapparaten en accessoires voldoen aan een aantal vereisten, waarvan er sommige niet altijd zo voor de hand liggend zijn. De categorie cardio-apparatuur bestaat onder meer uit loopbanden, hometrainers, stepapparaten elliptische crosstrainers, stair climbers, roeitrainers en hometrainer, een loopband, dumbbells, halters (met een halterbank). Er bestaan ook multistation home gyms. U kunt uw trainingsmateriaal verder aanvullen met bijvoorbeeld een springtouw, een handgrip, enkele gymballen en een houten turnrek tegen de muur.

Verschil tussen lichaamsbeweging en trainen

Additioneel bij de inrichting van uw fitnessruimte is kennis te dragen van het verschil tussen lichaamsbeweging en trainen. Lichaamsbeweging is elke vorm van bewegen en trainen is een meer gestructureerde activiteit voor specifieke doeleinden en resultaten. Als u wilt afvallen, uw buikspieren wil accentueren of gewoon fitter wilt zijn in het algemeen, betreft het geconcentreerde bewegingen. Efficiënt trainen kan worden gecategoriseerd in drie basistrainingen en wel cardio, krachttraining en flexibiliteit. Een training van 360 graden omvat ze allemaal, in verschillende mate al naargelang uw doelstellingen.

Leave a Response