maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

De fauteuil als middelpunt van de woonkamer

De fauteuil als middelpunt van de woonkamer

Een heerlijke stoel om lekker in te relaxen en om volledig tot rust te komen is een ideaal item om als middelpunt van je interieur te gebruiken. Een dergelijke fauteuil biedt naast een fijn comfort ook nog eens een schitterende uitstraling waardoor deze op beide vlakken een echte aanwinst is. Een favoriet van ons is de rotan fauteuil. Dankzij het natuurlijke materiaal is deze stoel goed te combineren met diverse woonstijlen, een ideale allrounder dus! Daarnaast is het een groot bijkomend voordeel dat de rotan fauteuils tegenwoordig beschikbaar zijn in een breed aanbod aan verschillende kleuren waardoor je telkens weer mee kan gaan met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieur en wonen. Ben je al een beetje enthousiast? Lees dan gauw verder, in deze blog geven we je een aantal tips bij het aanschaffen van de rotan fauteuil!

Waar ga je de fauteuil gebruiken?

Naast dat een fauteuil veel los wordt gebruikt zie je ook geregeld dat de stoel deel uit maakt van een set. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een rotan fauteuil die gecombineerd wordt met de bank in de woonkamer, vaak hebben deze dezelfde kenmerken op het gebied van kleur of materiaalgebruik. Wil je echter zorgen dat de fauteuil de eyecatcher van je interieur wordt? Gebruik deze dan losstaand, zorg er voor dat de kleur of uitstraling van deze stoel iets afwijkt van de rest van je interieur. Zo zorg je er voor dat de stoel er goed uit springt, een perfect middelpunt van je interieur!

Hoewel we het met name over de woonkamer hebben gehad kan je de fauteuil natuurlijk op veel meer plekken gebruiken. Een goed voorbeeld is de serre. Beschik je over een serre en wil je hier graag een lees- of zithoek maken? Kies dan voor een rotan fauteuil die je combineert met een vacht of een sierkussen, het comfort is namelijk erg belangrijk bij een dergelijke toepassing!

Waar ga je de fauteuil gebruiken?

Unieke kleuren gebruiken

Zoals gezegd zie je tegenwoordig steeds meer verschillende kleuren gebruikt worden wanneer we het hebben over stoelen van natuurlijke materialen. Dit is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een stoel die de aandacht duidelijk naar zich toe trekt. Voorbeelden van kleuren die we tegenwoordig meer zien zijn legergroen en roestbruin, deze kleuren versterken de warme uitstraling van het rotan en dragen dus bij aan een huiselijke sfeer in je interieur.

De rotan fauteuil combineren met andere woonaccessoires

Naast dat je de fauteuil als op zichzelf staand meubel kan gebruiken is het ook erg leuk om eens te kijken naar de verdere mogelijkheden die deze je biedt. Denk bijvoorbeeld aan een fijn bijpassend voetenbankje die het comfort van de stoel nog wat verder versterkt. Zeg nou zelf, het is toch heerlijk om lekker met je voeten omhoog te kunnen zitten? Daarnaast is een leuke vacht of een sierkussen ook bijna onmisbaar, dit zorgt voor een prachtige sfeer in je woning!

Leave a Response