maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

5 voordelen van aluminium

Aanbouw: hier moet je aan denken

Ben jij op zoek naar nieuwe kozijnen? We benijden je positie niet, want er is zoveel keuze voor wat betreft raam- en deursystemen, dat je door de bomen haast het bos niet meer ziet. Daardoor is het makkelijk om enkele goede opties over het hoofd te zien. Een van deze opties is aluminium. Aluminium beschikt namelijk over vele interessante kenmerken en voordelen. In deze blog ontdek je wat de vijf grootste voordelen zijn van aluminium ramen, deuren en kozijnen. Zo kom je erachter of dit iets voor jou is. Wij denken van wel!

Het is mooi

Het eerste voordeel van aluminium interieur is dat het tijdloos mooi is. Aluminium systemen zijn strak en hebben een minimalistische stijl. Daardoor past het bij elke woning en elke woonstijl. Hou je wel van een stoer en tijdloos design? Kies dan voor een robuuste aluminium deur zwart als binnendeuren. Of wat dacht je van steel look aluminium binnendeuren? Er zijn vele mogelijkheden qua kleur en uitstraling. Voor een breed scala aan alu ramen van hoogwaardige kwaliteit kun je eens een kijkje bij een goede leverancier. De Aluprof- aluminium ramen en aluminium deuren zijn bijvoorbeeld echt een aanrader, door de kwaliteit van het materiaal en het innovatieve design.

Aluminium is stevig maar licht

Een tweede voordeel van het gebruik van aluminium is dat het ijzersterk en tegelijkertijd licht in gewicht is. Daarmee heeft dit materiaal de juiste balans tussen een licht gewicht en stevigheid; iets dat voor bewegende delen als deuren en ramen erg belangrijk is. Daardoor hebben deze delen een groot gebruiksgemak maar kunnen ze ook tegen een stootje. Deuren en ramen open en sluit je soepeltjes, maar tegelijkertijd vormen ze een stevige barrière voor een indringer.

Aluminium interieur gaat lang mee en is onderhoudsarm

Een ander voordeel van aluminium interieur is dat het lang meegaat. Dit geldt met name als je het vergelijkt met andere producten. Neem bijvoorbeeld aluminium kozijnen; deze zijn krasvast en roesten en rotten nooit. Bij houten kozijnen heb je nogal eens last van (letterlijke) rottigheid. Aluminium blijft jarenlang in een prachtige conditie. Is er toch een kras op gekomen? Je kunt door het aluminium te schuren het product weer zo goed als nieuw maken. Ook hoef je er nauwelijks onderhoud aan te plegen: af en toe een vochtige doek erover is de enige vereiste.

Je hebt meer zicht

Ook heb je meer zicht met aluminium interieur. Dit geldt met name voor alu ramen. Het frame waarin het raam past hoeft namelijk minder breed te zijn, mede door het feit dat deze ramen steviger zijn. Daardoor is het glasoppervlak groter en is er meer lichtinval. Onderschat dit voordeel daarom ook zeker niet.

Aluminium is voordelig

Het lijkt misschien een grote investering, maar met aluminium kozijnen ben je uiteindelijk voordeliger uit, aangezien je geen onderhoud hoeft te plegen en het materiaal slijtvast is. Door de hoge isolatiewaarde van het innovatieve design, bespaar je op stookkosten.

Met aluminium kun je dus eigenlijk niet misgaan. Het is voordelig, ijzersterk en super mooi!

 

Leave a Response