dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

3 redenen om een tafelkleed of tafelzeil te kopen

tafelkleed 3 redenen

Heb je er wel eens over nagedacht wat een tafel gedurende zijn leven te verduren krijgt? Iedere dag wordt er meerdere malen aan gegeten, er wordt op gespeeld, geknutseld en zelfs heerlijk geborreld. Een vlek door wijn is snel gemaakt. Net als het uitschieten met een stift. Wanneer de tafel niet voldoende beschermd wordt, kan dit de uitstraling enorm beïnvloeden. Zelfs zo erg dat je – eerder dan gehoopt – een nieuwe tafel aan moet schaffen. Zonde natuurlijk! Een tafelkleed of tafelzeil ter bescherming is dan ook zeker geen overbodige luxe. Twijfel je nog? Wij geven je 3 redenen om vandaag nog een nieuw tafelkleed of tafelzeil te kopen. Lees mee en laat je inspireren.

1.    Meer sfeer aan tafel

Hoewel veel mensen bij een tafelkleed direct aan de beschermende functie denken, beschikken ze ook over een zeer hoge decoratieve functie. Een tafelkleed geeft enorm veel warmte en sfeer aan de eethoek. Vergelijk het maar eens met een bank. Enkel een bank is natuurlijk enorm praktisch. Wanneer je hier echter wat decoratieve kussens aan toevoegt geef je hem net dat beetje extra. Hierdoor geniet je van meer sfeer in de woonkamer. Ditzelfde geldt voor de eethoek. Een tafelkleed kan de sfeer echt compleet maken.Meer sfeer aan tafel

Bovendien is het aanbod vandaag de dag ontzettend groot. Ieder tafelkleed beschikt over zijn eigen sfeer. Kies je voor warme en romantische kleuren? Of ga je juist voor kleurrijk en kindvriendelijk? Werkelijk alles is mogelijk! Je kunt er ook voor kiezen om meerdere tafelkleden aan te schaffen. Zo kun je deze geheel op het moment aanpassen. Ideaal voor knutselmiddag met je kinderen of een romantisch avondje met je partner. Zo ben je op alle situaties voorbereid.

2.    Ter bescherming

De meeste gezinnen kiezen voor een tafelkleed ter bescherming van hun tafel. Dat is ook een uitstekende keuze. Door de jaren heen heeft je tafel het immers zwaar te verduren. Zeker in een gezin met (jongere) kinderen. Bestek die over het tafelblad heen krast, bekers die omgestoten worden, enzovoorts. Met een tafelkleed bescherm jij je tafel tegen vervelende vlekken en andere beschadigingen. Zo heb je hier veel langer plezier van.

Let er bij de aanschaf van een nieuw tafelkleed wel op dat deze aansluit op het formaat van je tafel. Gelukkig zijn online tafelkleden in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van ronde tafelkleden tot tafelkleden voor een rechthoekige tafel. Zo weet je zeker dat jouw kleed prima past en je tafel optimale bescherming kan bieden. ronde tafelkleed

3.    De aanschaf van een nieuwe tafel uitstellen

Is jouw huidige tafel nodig aan vervanging toe? Is het tafelblad echt niet meer wat het geweest is? Dan is het natuurlijk zaak om deze te vervangen. Maar wat doe je als je hier momenteel niet de financiële middelen voor hebt? Blijf je dan maar met een lelijke tafel zitten? Eentje waar je je niet alleen enorm aan stoort, maar die ook de rest van het interieur beïnvloed? Natuurlijk niet. Met behulp van een mooi tafelkleed kun jij de uitstraling van je oudere tafel direct oppimpen. Zo zie je niets van die lelijke vlekken of kapotte stukken en geniet je van een sfeervolle eyecatcher in de kamer. Zo heb je genoeg tijd om te sparen voor een nieuwe tafel!

Leave a Response